Politiets basisuddannelse varer to år og fire måneder og veksler mellem teori og praksis. Når du har gennemført uddannelsen, bliver du fastansat som politibetjent og fortsætter din personlige og faglige udvikling, der kan tage mange forskellige karriereveje.

Uddannelsen foregår på Uddannelsescenter Øst (UCØ) i Brøndbyøster nær København eller på Uddannelsescenter Vest (UCV) i Vejle.

Gennem basisuddannelsens tre semestre udvikler du både en høj faglig viden og evnen til at arbejde som politibetjent i praksis.

Hele uddannelsen er målrettet dit fremtidige arbejdsliv, og allerede efter elleve måneder kommer du til at afprøve teorierne i praksis på en politistation. Du får erfarne vejledere, som deler deres erfaringer med dig. Det er i patruljebilen, du virkelig lærer at værdsætte det ganske særlige forhold mellem dig og din makker.

Under de to år og fire måneder på uddannelsen vil du løbende blive evalueret på dine personlige, sociale og faglige kompetencer. Evalueringen er skriftlig, og du skal klare hvert semester på et tilfredsstillende niveau for at gå videre i uddannelsen. Du kan læse nærmere i studieordningen for basisuddannelsen til politibetjent.

Du skal være 21 år for at starte på Politiets basisuddannelse.

Før du kan starte på på uddannelsen til politibetjent, skal du opfylde adgangskrav, ansøge om optagelse og igennem optagelsesforløbet. Se mere her.

Drømmer du om at blive politibetjent?
På Forskolen til Politiskolen kan du forberede dig til de fysiske prøver og den skriftlige del af optagelsesforløbet på Politiskolen med vores 10 ugers kursus Caseforberedelse og træning.
Du kan også forberede dig til den skriftlige del af optagelsesforløbet med vores onlinekursus Caseforberedelse online.