04.01.23 | Nyheder

Sådan kom Christoffer ind på Politiskolen

At komme på Forskolen hos UCplus har været mit livs bedste investering

Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da Christoffer-Lucas Alexander som kun 22-årig kom ind på Politiskolen i Brøndby. Mange dumper til optagelsesprøven, så det var også lidt usædvanligt, at han kom ind allerede første gang han var til prøven. Han er ikke i tvivl om, at det var kurset på Forskolen, der gav ham både den kondi og de nødvendige danskkompetencer der skulle til, for at klare snittet.

Står ved siden af taxa

Christoffer kom igennem nåleøjet, og klarede Politiskolens optagelsesprøve ved første forsøg, efter at han havde været på Forskolen til Politiskolen hos UCplus i Skovlunde.

Forskolen giver de rette kompetencer

På Politiskolens hjemmeside står der: ”Det kræver grundig forberedelse og træning at komme ind på Politiskolen.”

Politiskolens optagelsesprøver tester både psyke, samarbejdsevner, danskkundskaber og fysik. Det kan Christoffer nikke genkendende til. Og han ved også, hvad det var, der hjalp ham igennem prøverne.

”Man skal tage Forskolen, hvis man gerne vil give sig selv de bedste forudsætninger for at komme ind på Politiskolen. Her får du alt, hvad du har brug for. Lige fra at blive god til dansk, både læsning, skrivning og diktat, til at komme i form til den fysiske prøve.”

Få styr på kommaer og kondi
Der er mange, som enten ikke er klar over, eller undervurderer, hvorfor det er vigtigt, at du er god til dansk, hvis du gerne vil være politibetjent.

”Jeg har altid været glad for at skrive, men på Forskolen fandt jeg ud af, at jeg ikke var så skrap til kommaer. Og jeg fandt også ud af, hvor vigtigt det er at kunne skrive kort og præcist. Rigtig meget politiarbejde er jo rapportering; du kommer ud til en hændelse, og bagefter skal du kunne beskrive det kort og præcist, så andre fx en advokat eller en dommer, skal kunne forstå, hvad der er sket.”

Forskolen har netop fokus på, at kursisterne får styr på grammatikken og på at kunne skrive tekster, så de er klar til optagelsesprøvens prøve i dansk. Og når der ikke knokles kommaer, så er det kondien, der kommer i spil, fortæller Christoffer.

”Jeg er ikke nogen fitnesshaj, og jeg var nok gået hen og blevet lidt tyk. Men det fik jeg også styr på. Og det var rigtig godt, at jeg fik en plan.”

Forskolens kurser varer 10-11 uger, og i starten af kurset får alle et individuelt træningsprogram, som skolen har sammensat på baggrund af elevernes fysiske form. Gennem hele forløbet bliver kursisternes form evalueret i forhold til den fysiske del af optagelsesprøven på Politiskolen, så det bliver tydeligt, hvad der skal arbejdes på, men også hvor meget eleverne udvikler sig.

Bliv klar til Politiskolens optagelsesprøve
Drømmer du også om at komme ind på Politiskolen, men er nervøs for optagelsesprøven? Så er er Forskolen noget for dig. Læs mere om, hvordan du bliver rustet til prøven her.

Cookies