Caseforberedelse, træning og personlig udvikling

Caseforberedelse, træning og personlig udvikling

Kom igennem nåleøjet på Politiskolen

Caseforberedelse, træning og personlig udvikling er et kursus i fire dele, der forbereder dig til optagelsesprøverne på Politiskolen. Hvad end du ønsker at søge optagelse på Politiets basisuddannelse eller på Politikadetuddannelsen, vil du få stor gavn af at deltage.

Optagelsesprøverne hos Politiet tester din psyke, dine samarbejdsevner, dine faglige og almene kundskaber samt din fysik. På Forskolen sørger vi for, at du opkvalificeres inden for netop disse områder. Undervejs vil du blive briefet om dine præstationer og resultater, så du hele tiden kan holde fokus og prioritere din egen indsats.

Med kurset bliver du forberedt på:

  • At skrive på tydeligt, sammenhængende og grammatisk korrekt dansk, via mulighed for at deltage i målrettet FVU Dansk på trin 3 og trin 4. Det forbereder dig til den skriftlige del af optagelsesprøven.
  • At yde dit maksimale til de fysiske prøver igennem et skræddersyet træningsprogram.
  • At arbejde med personlig udvikling, samarbejde og konflikthåndtering.
  • De samme øvelser, som Politiskolen trænes i, når de er på køreteknisk anlæg.

Et forløb med Caseforberedelse, træning og personlig udvikling koster 950 kr,- pr. uge, hvis du selv betaler.
Kontakt os, hvis du er på dagpenge.

Undervisning i Skovlunde
Forskolen har undervisningslokaler i Skovlunde og træningsfaciliteter i Ballerup.

Mere om caseforberedelse, fysisk træning og personlig udvikling

Caseforberedelse, fysisk træning og personlig udvikling

Kurset varer mellem 10-11 uger og er tilrettelagt, så det forbereder dig til at søge optagelse Politiets basisuddannelse og Politikadetuddannelsen. Kurset tilpasses ud fra netop de områder, der er relevante for dig.

Caseforberedelse
Du lærer, hvordan du skriver på tydeligt og grammatisk korrekt dansk, og vi arbejder med skriftlige formidling, læseforståelse og diktat – bl.a. via mulighed for at deltage i FVU Dansk trin 3 og trin 4.
Caseforberedelsen forbereder dig til både del 1 og del 2 ved den skriftlige prøve i dansk til optagelsesprøven på Politiskolen og udgør omkring halvdelen af kurset.

Træning
Du får i starten af kurset tilrettelagt et individuelt træningsprogram på baggrund af din fysiske form, styrker og svagheder. Ved kursets start, midtvejs og afslutningsvis gennemgår vi den fysiske del af optagelsesprøven på Politiskolen, så du kan se, hvordan du har rykket dig i løbet af de 10 uger, kurset varer. Træningen udgør omkring en
tredjedel af kurset og forbereder dig til den fysiske optagelsesprøve på Politiskolen.

Personlig udvikling
På kurset arbejder vi med din personlige udvikling, din viden om samfund og start, og vi træner samarbejde og konflikthåndtering. Det er vigtigt både til til optagelsesprøven, på Politiskolen og i jobbet som politibetjenet.
Denne del udgør omkring en femtedel af kurset.

Køreteknik
På Forskolen forbereder vi dig på Politiskolens kørekurser, hvor Forskolen benytter samme bane i Sorø, som Politiskolen også benytter, og du trænes i de samme øvelser, som Politiskolen trænes i, når de er på køreteknisk anlæg. Du vil ikke kun blive en bedre bilist, men du vil stå langt bedre end dine kommende klassekammerater på Politiskolen, idet du allerede har stiftet bekendtskab med alle øvelserne, men også fået et indblik i, hvordan politiet håndterer et køretøj.

Tæt kontakt med politiet
I forløbet indgår forskellige politirelevante ad hoc-aktiviteter, som besøg af betjente, at hjælpe politiet med at være figuranter samt besøg ud af huset.

Deltagerbevis
Ved kursets afslutning får du et personligt deltagerbevis, som dokumenterer din progression, og at du har gennemført Forskolen til Politiskolen.

*Kursets varighed er bygget op over 10 uger ved start i første halvår, og 11 uger ved start i sidste halvår.

På Forskolen til Politiskolen har vi siden 1996 hjulpet mange ansøgere med forberede sig bedst muligt til optagelsesprøven på Politiskolen.
Vores dygtige undervisere er universitetsuddannede inden for både dansk og idræt, og de ved, hvad der skal til for at komme igennem nåleøjet på Politiskolen. Samtidig har vores undervisere stor erfaring i at se netop dine styrker og svagheder og målrette din udvikling.

Forskolen til Politiskolen giver ikke automatisk garanti for optagelse på Politiskolen, men vores optagelsesprocent er rigtig god.

Læs mere om Forskolen til Politiskolen her.

Kurset er for alle over 18 år, som ønsker at forberede sig til at søge om optagelse på Politiskolen. Kurset forbereder dig til optagelse på Politiets basisuddannelse såvel som Politikadetuddannelsen.
For at deltage på FVU Dansk trin 3 og trin 4 skal du deltage i en individuel samtale og en screening for at afklare dit niveau og dine behov.

Vær opmærksom på, at for at søge om optagelse på Politiskolen er der en række adgangskrav.
Bl.a. skal du være fyldt 21 for at søge ind på Politiets basisuddannelse. Du kan læse mere om kravene her.

Kurset finder sted fire gange årligt, og undervisningen foregår i vores lokaler i Mileparken i Skovlunde, mens træningen foregår i Ballerup.

I 2022 finder kurset sted: 

10. januar – 25. marts
4. april – 29. juni
1. august – 7. oktober
13. oktober – 21. december

Undervisningen er hver dag mellem 9.00 og 14.30 / 8.00-15.30.

Du kan også følge vores kursus i Caseforberedelse online fra hele Danmark.

Du tilmelder dig kurset her på siden.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse. Inden kursusstart modtager du et velkomstbrev og en opkrævning.

Før du endelig begynder på kurset, tilbyder vi dig en samtale og en screening for at afklare dit niveau og dine behov.

Holdene bliver fyldt efter først til mølle-princippet, så hvis du har besluttet dig, anbefaler vi, at du ikke venter for længe med at tilmelde dig. Din tilmelding er først endeligt bekræftet, når du har betalt.

Ønsker du kun at deltage i nogle af delene af kurset, skal du ringe til os og lave en aftale herom på 44 47 61 70.

Betal selv
Hvis du selv betaler koster det i gennemsnit 950 kr. pr. uge. FVU trin 3 og 4 er gratis for dig, hvis du opfylder optagelsesbetingelserne. Det afklarer vi ved et samtale og en screening.
Inden kursusstart sender vi dig en velkomstmail og en opkrævning på første rate på 4000 kr.
Restbeløbet betales senest 4 uger efter holdstart (Det kan om nødvendigt deles i to rater).

Kurset er desværre ikke SU-berettiget, da Forskolen til Politiskolen ikke er en statsanerkendt uddannelse.

For ansatte i Forsvaret
Er du ansat i forsvaret, kan du kontakte din CU-vejleder og høre om muligheden for at få
forløbet betalt helt eller delvist.

For dagpengemodtagere
Du kan deltage i forløbet på dagpenge, når du har indgået en aftale med dit jobcenter. Dit
forløb skal indgå i en jobplan udarbejdet mellem dig og dit jobcenter.

For kontanthjælpsmodtagere
Henvend dig til din sagsbehandler for at få godkendt forløbet, f.eks. som led i en aktivering.

Tilmeld dig her

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 

 

Jeg lærte rigtig meget på forskolen, både fysisk og mentalt. Til optagelsesprøven følte jeg mig godt klædt på til det hele. Jeg vidste fuldstændig hvad der skulle ske, og hvilke faldgruber jeg skulle undgå i den skriftlige del. I den fysiske del havde Torben hjulpet mig godt på vej ved at presse mig på den helt rigtige måde, og få mig til at tro på mig selv. Han var med til at styrke min selvtillid så jeg følte, at jeg havde overskud på selve optagelsesdagen.

Emilie, studerende på Politiskolen

På forskolen får alle kursister hvert sit skræddersyede træningsprogram alt efter hvilket niveau, man er på. Underviserne er gode til at vejlede og motivere en, så man får indfriet de mål, som man sætter undervejs. Dette var utroligt rart for mig, som ikke havde tilbragt specielt mange timer i et fitnesscenter inden forløbet.

Mark, studerende på Politiskolen

Uden Forskolen tror jeg ikke jeg havde klaret den fysiske del.
Udover den fysiske del, følte jeg mig efter Forskolen ret selvsikker i både skrivning, samarbejde og den individuelle samtale. Anne Mette, vores dansklærer, var rigtig rigtig god til at gøre dansk/grammatikdelen spændende og virkelig givende. Jeg blev rigtig sikker i at skrive en case, og det var takket være Anne Mette og hendes gode fifs til grammatikdelen. Rigtig fedt!

Nanna, studerende på Politiskolen

I tvivl?

Kom til infoaften på
Forskolen og hør om, hvordan vi sammen forbereder dig til optagelsesprøven på Politiskolen.

I tvivl?

Kom til infoaften på
Forskolen og hør om, hvordan vi sammen forbereder dig til optagelsesprøven på Politiskolen.