31.05.23 | Nyheder

Fra karrosseritekniker til kadet hos politiet

Efter intensiv træning på Forskolen til Politiskolen og en bestået optagelsesprøve er Jon nu på vej til at realisere sin drøm som politikadet. Læs, hvordan hans vedholdenhed har banet vejen for ham.

Da Politiskolen holdt Åbent Hus, var alle kursister fra Forskolen med, og Jon prøvede både kræfter med fingeraftryks- og anholdelsesteknikker.

Fra drengedrøm til virkelighed

Lige siden Jon var lille, har han været fascineret af to ting: biler og politiet. Men da han blev student i 2016, var han både lidt skoletræt og vidste godt, at han stadig var for ung til at søge ind til politiet. Så det blev bilerne, som han kastede sig over først.

Han startede som karrosseritekniker, hvor arbejdstiden først og fremmest blev brugt på biler. Men da Jon er hurtig til at lære nyt, gik der ikke lang tid, før han fik ansvar for egen afdeling, markedsføring osv. Arbejdsdagene blev meget lange, og da Jon ramte de 25, kunne han mærke, at tiden var inde til at forfølge hans anden drøm, nemlig at arbejde hos politiet.

Forskolen gav det faglige løft i dansk og ekstra motivation

Fordi der var gået en del år, siden Jon havde været på skolebænken, var han nervøs for, om han kunne bestå Politiskolens optagelsesprøve. Han valgte derfor at tage et intensivt kursus på Forskolen, særligt for at blive bedre til skriftlig dansk.

De første par uger af kurset måtte Jon endda køre to timer hver vej fra Nysted på Lolland til Forskolen i Skovlunde, fordi han ikke kunne få en lejlighed i København. Og selvom det var hårdt, syntes han, at det var køreturen værd.

“Det var utrolig fedt at være på Forskolen, fordi alle er super motiverede. Vi vil jo alle det samme, og så er lærerne i en liga for sig. De kender til politiet, de er strukturerede, og de får os med i undervisningen.”

Og det hårde arbejde førte gode resultater med sig. Jon startede med et 4-tal i forløbets første grammatikprøve, og han sluttede af med et 10-tal.

Jon bestod Politiskolens optagelsesprøve og blev tilbudt at starte på Politikadetuddannelsen. Det er han rigtig glad for, og han regner allerede med, at han vil tage overbygningsuddannelsen til politibetjent, lige så snart han får grønt lys til det fra Politiskolen.

Bliv klar til Politiskolens optagelsesprøve

Drømmer du også om at komme ind på Politiskolen, men er nervøs for optagelsesprøven? Så er Forskolen noget for dig. Læs mere om, hvordan du bliver rustet til prøven her.

Cookies