28.02.23 | Nyheder

Forskolen rykkede os fra et nulpunkt i grammatik og fysisk form til at bestå Politiskolens optagelsesprøve

Nicolaj kunne ikke tage en eneste kropshævning, og Anders’ ordblindhed betød, at han allerede havde prøvet at dumpe til Politiskolens optagelsesprøve. De var begge langt fra deres drøm om at komme ind til Politiet. Men deres motivation og viljestyrke fejlede ikke noget. De var begge fast besluttet på, at 2022 skulle være året, hvor de klarede alle optagelsesprøverne – både danskprøverne og de fem fysiske prøver. Og et kursus på Forskolen til Politiskolen hos UCplus skulle hjælpe dem derhen.

Står ved siden af taxa

Nicolaj og Anders havde brug for at få finpudset fysikken og grammatikken. Det fik de på Forskolen, og nu er de begge kommet ind på Politiskolen.

Fysiske og faglige udfordringer overvindes på Forskolen

Nicolaj og Anders kendte ikke hinanden, før de begge startede på Forskolen til Politiskolen. Men havde begge det til fælles, at de skulle oppe sig gevaldigt i forhold til deres fysiske form, hvis de skulle have en chance for at bestå Politiskolens optagelsesprøver. Oveni i det havde Anders en udfordring med dansk som skulle overvindes.

Nicolaj: Altså, jeg kunne ikke engang tage en eneste kropshævning, da vi startede. Og til optagelsesprøven kunne jeg tage seks. At jeg kunne forbedre mig så meget, skyldes helt sikkert, at jeg kunne arbejde så målrettet med det – at jeg havde fået et personligt træningsprogram, som jeg kunne arbejde med. Og så betyder det også rigtig meget, at vi bliver testet hele vejen igennem. Hele processen blev tydeliggjort, og jeg kunne selv se min egen udvikling.

Anders: Jeg søgte ind på Forskolen, fordi jeg havde brug for hjælp med det danske. Jeg havde allerede prøvet at tage dansk på VUC, men det var ikke sagen. På Forskolen har det virkelig været godt, at de ser på, hvad man har svært ved, og så arbejder man meget intenst med det. Og derfor rykker man sig også. Jeg har også rykket mig fysisk. På løbetesten gik jeg fra at løbe de 2400 meter på 16.20 til 11.51, og jeg gik fra at kunne løfte 60kg til at kunne løfte 80 kg på bænkpres.

Læs også: Sådan bliver du politibetjent.

Forskolens fokus og fællesskab gav ekstra motivation

Holdånd, kammeratskab og god stemning. Det er ord, som Nicolaj og Anders bruger, når de skal beskrive deres ophold på Forskolen. Og de er ikke i tvivl om, at det var en god investering for dem at tage Forskolens kursus.

Nicolaj: Det gode ved Forskolen er, at det er et super intensivt forløb, hvor der er 100% fokus på dét, du skal kunne for at komme ind på Politiskolen. Og fordi alle gerne vil opnå det samme mål, så bliver man lynhurtigt rystet sammen. Man kommer tæt på hinanden fra dag 1. Og så er lærerne virkelig engagerede, og det smitter af på alle.

Anders: Det var super fedt, at være del af et fællesskab, hvor alle var så motiverede og engagerede. Vi ville jo det samme, og det gav mig ekstra skud motivation til at knokle på. Jeg har fået mere selvtillid til at stå frem og til at tage beslutninger.

Hvis du vælger Forskolen, og hvis du lægger dig i selen, så har du en rigtig god chance for at klare optagelsesprøverne.

Bliv klar til Politiskolens optagelsesprøve

Drømmer du også om at komme ind på Politiskolen, men er nervøs for optagelsesprøven? Så er er Forskolen noget for dig. Læs mere om, hvordan du bliver rustet til prøven her.

Cookies